„Софийска вода” строи водопроводна мрежа за близо половин милион
„Софийска вода” строи водопроводна мрежа за близо половин милион / netinfo

„Софийска вода” започва мащабен инвестиционен проект за изграждане на водопроводна мрежа в квартал „Бункера”. Дружеството ще вложи 413 515 лева за водоснабдяването на жителите в района.

Положените тръби ще бъдат дълги общо 5 километра. За мрежата ще бъдат използвани висококачествени полиетиленови водопроводи с голям диаметър, които да отговарят на нуждите на постоянно нарастващото население в Бункера. Изпълнението на проекта ще продължи два месеца.

На 31 август първата копка на обекта ще направят кметът на София Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на дружеството Грег Ендемано. Събитието се организира съвместно с инициативния комитет на района, с който „Софийска вода” активно си сътрудничи за успешното реализиране на проекта.

„Започваме един от най-важните проекти в нашата програма за 2007 година. Спазваме обещанията си за инвестиции и за разширяване на водоснабдителната система. До края на тази година ще присъединим Бункера към градската мрежа”, заяви изпълнителният директор на компанията.