„Софийска вода” спира кранчето на нередовни платци
„Софийска вода” спира кранчето на нередовни платци / netinfo

Софийска вода” подготвя нов списък на блокове, които ще получат последно напомняне да предприемат действия за изплащане на задълженията си за услугите: водоснабдяване, отвеждане и пречистване на вода. През следващата седмица фирмата ще им изпрати поредното писмо, с което да им напомни за възможностите да уредят дълга си, за да не се налага прекратяване на водоподаването в съответствие с Общите условия за предоставяне на услуги от ВиК оператора.

Всички клиенти с неуредени финансови задължения могат да намерят решение по възникналия проблем като се свържат с дружеството чрез центровете за услуги или Телефонния център на номер: 812 21 21. „Софийска вода” предлага индивидуализирани схеми за уреждане на дълга, включително откриване на индивидуални партиди и разсрочване на задълженията с 30% първоначална вноска.

В случай, че клиентите със задължения не предприемат съответните стъпки, дружеството ще бъде принудено да пристъпи към прекратяване на водоподаването. През миналия месец тази мярка беше наложена на два жилищни блока в Люлин, които дължат общо над 175 000 лева. Тогава други четири блока също получиха последно предупреждение, но в указания срок подадоха документи за откриване на индивидуални партиди и започнаха изплащане на дълга си.

Списък с блоковете с натрупан дълг към „Софийска вода” е поместен на интернет страницата на дружеството: www.sofiyskavoda.bg.