Софийска вода” предлага ново улеснение за клиентите си
Софийска вода” предлага ново улеснение за клиентите си / netinfo

В началото на месец юни „Софийска вода” въвежда за клиентите си допълнителна услуга, която ще ги улесни при метрологична проверка на индивидуалните водомери. Фирмата ще демонтира стария водомер от водопроводната инсталация и ще провери изправността му в акредитирана метрологична лаборатория. Ако резултатът от проверката е положителен, водомерът да бъде монтиран обратно и пломбиран от представителите на „Софийска вода”, веднага щом като е поставен на инсталацията.

Метрологичната проверка на водомерите е задължителна и съгласно нормативната уредба всеки клиент сам трябва да се погрижи водомерите му периодично да бъдат тествани, за да се гарантира, че уредите са в изправност и точно отчитат количеството вода, преминаващо през тях. Тъй като индивидуалните водомери са собственост на клиентите, всеки може да ги демонтира и да осигури тестване като се обърне към една от метрологичните лаборатории, оправомощени от Държавната агенция по метрология и технически надзор да правят подобни проверки.

В улеснение на клиентите си сега „Софийска вода” предлага нова комлексна услуга, която обхваща целия процес от демонтажа на водомера до финалното му пломбиране след като отново е на инсталацията. Достатъчно е само едно обаждане в Телефонния център на дружеството на номер: 812 21 21 и техническият екип на дружеството ще се погрижи за всичко останало. Услугата се извършва в предварително заявен удобен час за клиента и е на стойност 23 лева (с ДДС).