“Софийска вода” подменя водопроводи по ремонтирани улици
“Софийска вода” подменя водопроводи по ремонтирани улици / netinfo

„Софийска вода” пренасочи повечето екипи на подизпълнителите си към улиците, които Столична община ремонтира в момента, за да направят реконструкции по водопроводната мрежа. Дружеството подменя стари водопроводни отклонения, реконструира водопроводни връзки в кръстовищата и изключва амортизирани стоманени тръби по ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Сливница”, така че да не се налага ново разкопаване на улиците и нарушаване на целостта на новата настилката, която ще бъде положена.

Реконструкцията на водопроводната мрежа по ул. „Г. С. Раковски” вече приключи. В момента се работи по бул. „Сливница”, където до края на седмицата дружеството ще подмени около 30 стари водопроводни отклонения.

Екипите на подизпълнителите на „Софийска вода” са пренасочени и се налага част от други предварително планирани дейности да бъдат отложени. По тази причина реконструкцията на водопровода по ул. “Свобода” в кв. „Орландовци” се отлага за началото на септември. Свързаното с нея прекъсване на водоподаването, обявено за 20 и 25 август, също ще се отложи.