Снимат сръбско-българска копродукция в Стария град
Снимат сръбско-българска копродукция в Стария град / netinfo
В Стария град в Пловдив започнаха снимките на сръбско-босненско-българската продукция „Свети Георги убива дракона”. Снимките ще продължат пет дни, съобщи Албена Стоянова от „Камера” - българския копродуцент на филмовата продукция.

Филмът се снима вече четири месеца, в Пловдив ще бъдат направени едни от последните кадри, като в два от дните ще се снима екстериор с масовка, специални ефекти и други, а в останалите три дни – интериор в къща „Недкович”.

Режисьор на филма е Сърджан Драгоевич, а автор на сценария е известният сръбски сценарист Душан Ковачевич, носител на Златна палма за сценария по филма на Емир Кустурица „Ъндърграунд”. В главните роли играят сръбските актьори Наташа Янич и Лазар Ристовски.

От българска страна в копродукцията участва Стефан Данаилов в ролята на Минко Циганина, в момента се избира чрез кастинг още една българска актриса, която ще играе слугиня в къщата на главната героиня. 60 деца от Пловдив са включени в масовката, както и 90 възрастни. Сюжетът се развива през Първата световна война.

Други новини от Пловдив