Опасна тенденция завладява много младежи по света. Младите хора търсят високи и екстремни места, за да се снимат и да публикуват снимка във Facebook.

Едно от опасните места в София е изоставеното депо на гара "Подуяне". Посещавано е непрекъснато от младежи, с цел да се снимат и да усетят тръпката да са на забранено и опасно място, съобщава Нова телевизия.

По колко селфита на ден си правят тийнейджърите?

В края на октомври в изоставеното депо на столичната жп гара "Подуяне" 20-годишният Христо и 15-годишната Ана-Мария искат да се снимат върху локомотив. Оказали се толкова близо до кабела над вагона, че ги хваща волтова дъга. Мъж, живеещ наблизо, се притича на помощ и това спасява момичето.

Макар да дават по-голям шанс за живот на Христо - организмът му не издържа. Умира в "Пирогов". През това време Ана-Мария е в кома. Събужда се две седмици по-късно и не помни нищо от фаталания ден.

Позиране за селфи с пистолет завърши със смърт

„По едно време чувам жицата на влаковете започва да гърми. И аз тичам, качвам се на моста и ги виждам - момичето пандало на релсите по лице, а момчето един метър от нея по-далече, той викаше и гореше целият", разказва Георги.

Депото в "Подуяне" не е първото място, където Ана-Мария и Христо често ходели. Само на това място по думите на Георги идват десетки младежи.

Поредна нелепа смърт заради желание за перфектно селфи

Тези, които оцеляват, предупреждават останалите за опасността. Илиян също среща волтовата дъга заради игра върху влака. Това му коства четири месеца в болница, 20 операции и белези за цял живот.

Огнян не може да върне сина си Христо. Ана-Мария никога няма да види последната им снимка заедно, но и двамата искат да предпазят други младежи.

Източник: Novanews.bg