Сливен е домакин на среща по повод конкурса “Благодеятел на годината”
Сливен е домакин на среща по повод конкурса “Благодеятел на годината” / netinfo

Регионална информационна среща по повод официалния старт на Национален конкурс “Благодеятел на годината” 2007 се провежда в Сливен. Инициативата цели популяризиране на добрите дела и тяхната обществена оценка, изграждане на нови идеали и модели за поведение у бъдещите поколения, култура на толерантност и взаимопомощ у българите.

За целта се провеждат номинационна кампания, редица срещи по места и съпътстващи мероприятия. Проектът завършва с традиционна церемония по награждаване, която ще се състои на 6.01.2008 г. В планираните мероприятия участват чуждестранни посланици, български държавници и политици, общественици, неправителствени организации, граждански обединения, читалища, отделни граждани, стопански организации, научни институти и други.

Проектът се финансира от държавния бюджет, уточняват организаторите. Сливен е избран за един от градовете, където да се проведе регионална среща, тъй като през 2006 г. две от наградите „Благодеятел на годината” бяха присъдени на Марин Кавръков и Регионална библиотека „Сава Доброплодни”.