Синът на арменския консул води музикално предаване по Дарик
Синът на арменския консул води музикално предаване по Дарик / Sofia Photo Agency, архив

Непознатата музика" е най-новото музикално предаване по Дарик радио, което ще се излъчва всяка сряда от 20.00 до 21.00 часа вечерта в национален ефир. Автор и водещ на предаването е пловдивският бизнесмен Гаро Узунян. Гаро е известен като най-добрият инструктор по кизомба в България. Той е син на почетния консул на Република Армения у нас Ехиязар Узунян.

Люлката на човешката цивилизация в последните години се превръща и в люлка на автентични стилове музика и танци , които неусетно превземат съвременните денс и музикални сцени. През последните години с все по-голяма сила музиката от Африка завзема европейски територии, а новите танци се превръщат в култова нова култура, която ни пренася в позабравен свят на това изкуство.

Автентичните африкански фолклорни звуци, миксирани с диджей битове, стават лесни за танцуване и все по-завладяващи, като в същото време запазват идентичността на културното наследство на черния континент.

Идеята на новото предаване „Непознатата музика" е да ни представи тази култура, красотата и богатото стилово разнообразие, което тя създава в съвременните денс общества по света.