Шрек ІІІ по кината след година
Шрек ІІІ по кината след година / netinfo
ДриймУйркс Анимейшън, компанията, продуцент на анимацията “Шрек”, е събрала цяло приказно кралство от герои, които ще се появят в третата част на филма “Шрек ІІІ”.

Епизодът от забавната сага за огрите ще излезе по кината в началото на май следващата година. В него ще участва елит от приказни принцеси – Пепеляшка, Снежанка, Рапунцел и Спящата красавица, озвучени от гласовете на Ейми Седарис, Ейми Пьолер, Мая Рудолф и Чери Отери. Организирани от принцеса Фиона, дамите участват в съпротивително движение, което готви преврат на принц Чарминг (Рупърт Еверет), владетел на Далечното кралство.

Главните роли отново ще са озвучени от гласовете на Майк Майърс (Шрек), Камерън Диаз (принцеса Фиона), Еди Мърфи (Магарето) и Антонио Бандерас (Котаракът в чизми). Поп-идолът Джъстин Тимъбрлейк ще е в ролята на крал Артур.

В третата част на “Шрек” зеленият огър, който е женен за принцеса Фиона, ще трябва да намери наследник на краля на Далечното кралство, който се разболява. Ако не го направи Шрек ще трябва да се откаже от любимото си блато и да поеме ръководството на кралството. То обаче е узурпирано от принц Чарминг и армията му от селяни от приказки. Принцеса Фиона от своя страна мобилизира приказните героини, които да защитят кралството.