СЕМ проведе събеседване с кандидатите за шеф на БНТ
СЕМ проведе събеседване с кандидатите за шеф на БНТ / netinfo

Още една програма да започне да излъчва Българската национална телевизия. Това предлага в концепцията си за генерален директор на БНТ сегашният шеф Уляна Пръмова.

Съветът за електронни медии проведе публично събеседване с тримата кандидати – Пръмова, Радостлав Главчев и Николай Йотов.

Като акценти при следващ тригодишен мандат Уляна Пръмова посочи: „Новините, засилване на ролята за публицистиката, изчистване при повтаряне и припокриване на публицистични предавания”.

Според Пръмова новият канал на БНТ трябва да е с национално покритие и може да се разпространява по кабел, сателит или ефир, а е възможно и някоя от регионалните програми на телевизията да стане втори канал. Като пример за това тя посочи Солунската телевизия в Гърция. Пръмова обеща още детска Евровизия, юношески новини, договор с нова пийпълметрична агенция и българско реалити шоу.

Втори СЕМ изслуша Радослав Главчев, който от години се явява на този конкурс и винаги е колоритен. Според третия кандидат за шеф на БНТ Николай Йотов телевизията сега върви надолу и е във финансов колапс.

Медийните надзорници ще изберат генерален директор на БНТ на 26 юни с тайно гласуване.