Академия за родители
Академия за родители / Академия за родители
В рамките на 8 дни 14 от най-добрите специалисти в областта на детската психология и развитие ще разкрият темата за емоционалната интелигентност
Със Седмица на емоционалната интелигентност Академия за родители се стреми да помогне на бъдещи и настоящи майки и татковци да се научат да разбират по-добре собствените си емоции и емоциите на децата си.

Установено е, че за успеха на даден човек е важна не само академичната интелигентност, но и емоционалната интелигентност. Тя включва способността да се възприемат, оценяват и управляват собствените емоции, да се разпознават и уважават емоциите на другите, както и да се назовават и определят правилно.

От 18 до 25 октомври психолози и специалисти по ранно детско развитие ще се срещат с родители, за да ги подкрепят с информация и практически съвети как да развият собствената си емоционална грамотност и тази на децата им.

Събитието е безплатно и обхваща голямо разнообразие от актуални теми.

Сред тях са:

● Детските емоции
● Проблемните тийнове - как да се справим с интензивните емоции и да подобрим комуникацията си с тях
● Емпатията: умението да осъзнаваш емоциите си
● Ключови умения през първите 7 в развитието на емоционалната и социална компетентност
● Травми и страхове при децата
● Родителската вина
и много други.

Повече информация за събитието, както и за участието в него, ще научавате на официалната фейсбук страница на Седмица на емоционалната интелигентност.

Онлайн активността се организира от Академия за родители, благодарение на социалната инициатива ПРОМЯНАТА на Reach For Change България и Нова Броудкастинг Груп.