СБЖ връчи традиционните си годишни награди
СБЖ връчи традиционните си годишни награди / снимка: Sofia Photo Agency

Съюзът на българските журналисти (СБЖ) връчи традиционните си годишни награди за
периода 2010 - 2011 г.

"Наградите по време на криза са нещо, което се помни за цял живот", каза водещият на церемонията и член на Управителния съвет на СБЖ Любомир Пеевски, който допълни, че без журналистиката милиарди хора по света нямаше да разберат, че има криза.

В раздел "Електронни медии: радио" бе отличен екипът на предаването "Денят на совите" на Радио Шумен. Водещият на предаването "Панорама" по БНТ Бойко Василев получи "Златно перо" и грамота в раздел "Електронни медии: телевизия". Къдринка Къдринова от списание "Тема" взе приза в категория "Печат", а Благовеста Цветкова от вестник "Дума" си тръгна с награда в раздел "Фотожурналистика". В категорията информационни агенции отличието отиде при Светлозар Николов от БТА. Владимир Кузмин от в."Российская газета" е с награда за Чуждестранен кореспондент. За "Книга" наградата е за "Големите фоторепортери на България 1960-1989" на Цветан Томчев.

С почетна значка "Златно перо" и грамота бе отличен Тома Спространов от БНР, който се обърна с апел към колегите си да предадат знанията си на следващото поколение, за да си създадат достойни наследници.

По решение на журито посмъртно бе присъдена награда и на Милен Вълков, доскорошен председател на СБЖ, който по думите на Пеевски "изгоря на поста си, бранейки имотите и интересите на съюза".