Сбогувахме се с изпълнителя Боян Иванов
Сбогувахме се с изпълнителя Боян Иванов / снимки: Sofia Photo Agency
Сбогувахме се с изпълнителя Боян Иванов
55174
Сбогувахме се с изпълнителя Боян Иванов
  • Сбогувахме се с изпълнителя Боян Иванов

Роднини, приятели и колеги на един от най-обичаните ни изпълнители Боян Иванов се простиха с него. Поклонението беше в столичната църква "Свети Георги". Боян Иванов почина в понеделник на 68-годишна възраст след дълга борба с болестта диабет.

Почти целия си живот той посвети на музиката. Първо като солист на "Балкантон" и на оркестъра към Комитета за телевизия и радио, а години по-късно като част от формацията "Бо Бо Бо", която създаде заедно с Борис Годжунов и Борислав Грънчаров. Има записани повече от 100 песни и въпреки това е издал една единствена дългосвиреща плоча от 1977 г.

За Боян Иванов композиторът Стефан Димитров каза: "Той беше много особена личност. Имаше особено чувство за хумор, особен начин на живот. Беше леко циничен, защото като че ли не се страхуваше толкова от това, че ще си отиде. Не трябваше да яде сладко, защото имаше диабет, обаче ядеше сладко. Не трябваше еди-какво си да прави обаче го правеше. Това е Бъни. Бъни, който аз не мога да повярвам, че си отиде".

Димитров говори още и за факта, че в последните години Боян Иванов беше сред забравените златни изпълнители от едно време: "У нас за съжаление е такова положението. Когато някой си отиде, изведнъж се втурват всички медии и викат: Леле, как го загубихме? Ами така го загубихте. Защо не се сети никой преди това да му протегне ръка? Той живееше с някаква инвалидна пенсия, която беше абсолютно нищожна. Докато са живи хората не ги ценим, а след това изведнъж всички викат: Аууу, как така си отиде? Ами ей така си отиде".

Сбогувахме се с изпълнителя Боян Иванов
netinfo

Петко Петков от "Трамвай №5" също има спомени свързани с изпълнителя: "Познаваме се от много години, още навремето сме работили по морето заедно. Той беше светъл и усмихнат човек. Всичко взимаше на шега и дано така и да си е отишъл, за да е добре за него. Много светъл човек, душата на компанията, беше невероятен".

Композиторът Тончо Русев пък сподели: "Боян Иванов беше бялата лястовичка в нашата забавна музика. Той беше един изключителен човек, приятел, другар и певец. Аз не знам да има някой човек, на когото Боян да е казал крива дума или да го е обидил, да го е оскърбил. Той обичаше музиката, обичаше колегите си, обичаше изкуството".

Сбогувахме се с изпълнителя Боян Иванов
netinfo