Сайтовете на Нетинфо са все по-предпочитани и на мобилни устройства

Компанията отчита сериозен ръст на мобилните потребители, които използват сайтовете на Нетинфо

Компанията отчита сериозен ръст на мобилните потребители, които използват сайтовете на Нетинфо
Сайтовете от групата на Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп, стават все по-предпочитани и през мобилни устройства. Компанията отчита силно увеличение на потребителите в мобилния сегмент, като това най-ясно личи при новинарските сайтове – Vesti.bg, DarikNews.bg, Nova.bg, Gong.bg и Edna.bg.

За второто тримесечие на годината данните показват, че за първи път делът на потребителите, ползващи новинарските сайтове на Нетинфо през мобилни устройства, надвишава този на десктоп потребителите*. Тенденцията ясно показва, че потребителите консумират новинарско съдържание предимно през мобилни устройства като смартфони и таблети.

Средно за цялата група на Нетинфо десктоп потребителите запазват своята преднина и са 3,8 милиона, но очакванията са, че до края на годината те ще се изравнят с мобилните, които в момента са 3,2 милиона. За успеха на сайтовете на Нетинфо от началото на годината досега, говори и фактът, че в четири поредни месеца – март, април, май и юни АБВ Поща, Vbox7.com, Vesti.bg и Nova.bg са в ТОП 5 на най-посещаваните уебсайтове у нас, според класацията на Gemius.

За Нетинфо добрите резултати в мобилния сегмент се дължат, както на утвърденото име на сайтовете сред потребителите, така и на подхода на компанията да предостави еднакво добро преживяване на различните видове смарт устройства, които те използват. В началото на тази година бяха обновени Nova.bg и DarikNews.bg, а до края на годината предстои това да се случи с Edna.bg и Gong.bg. Предвижданията за 2018 година са, че предстои изцяло преминаване към мобилно потребление, което се дължи и на все по-нарастващата употреба на мобилни устройства и мобилен интернет в страната.

Запознайте се с Нетинфо и портфолиото на компанията във видеото тук