Компанията отчита сериозен ръст на мобилните потребители, които използват сайтовете на Нетинфо
Сайтовете от групата на Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп, стават все по-предпочитани и през мобилни устройства. Компанията отчита силно увеличение на потребителите в мобилния сегмент, като това най-ясно личи при новинарските сайтове – Vesti.bg, DarikNews.bg, Nova.bg, Gong.bg и Edna.bg.

За второто тримесечие на годината данните показват, че за първи път делът на потребителите, ползващи новинарските сайтове на Нетинфо през мобилни устройства, надвишава този на десктоп потребителите*. Тенденцията ясно показва, че потребителите консумират новинарско съдържание предимно през мобилни устройства като смартфони и таблети.

Средно за цялата група на Нетинфо десктоп потребителите запазват своята преднина и са 3,8 милиона, но очакванията са, че до края на годината те ще се изравнят с мобилните, които в момента са 3,2 милиона. За успеха на сайтовете на Нетинфо от началото на годината досега, говори и фактът, че в четири поредни месеца – март, април, май и юни АБВ Поща, Vbox7.com, Vesti.bg и Nova.bg са в ТОП 5 на най-посещаваните уебсайтове у нас, според класацията на Gemius.

За Нетинфо добрите резултати в мобилния сегмент се дължат, както на утвърденото име на сайтовете сред потребителите, така и на подхода на компанията да предостави еднакво добро преживяване на различните видове смарт устройства, които те използват. В началото на тази година бяха обновени Nova.bg и DarikNews.bg, а до края на годината предстои това да се случи с Edna.bg и Gong.bg. Предвижданията за 2018 година са, че предстои изцяло преминаване към мобилно потребление, което се дължи и на все по-нарастващата употреба на мобилни устройства и мобилен интернет в страната.

Запознайте се с Нетинфо и портфолиото на компанията във видеото тук