Румен Петков награди 15-годишно момче за проявена смелост
Румен Петков награди 15-годишно момче за проявена смелост / netinfo

Министърът на вътрешните работи Румен Петков награди в Хасково 15-годишния Мирослав Милев за проявена смелост и мъжество при преодоляване на кризисна ситуация. В началото на седмицата момчето успя по горска пътека да изведе 20 жандармеристи от огнен обръч край родното му село Черепово, община Харманли. Министърът бе категоричен, че мястото на Мирослав е в академията на МВР и той вече знае, че човешкият живот няма цена."Днес се почувствах герой а тогава гледах на нещата като на филм", каза Мирослав след церемонията.

Министър Петков изказа благодарност и към всички служби и граждани участвали в гасенето на пожара, който засегна повече от 60 хиляди декара площ от които 30 хиляди гори."Това бе патриотизъм в най-висша форма, вкореняван в народа хилядолетия",каза министър Петков.

Началникът на областна дирекция пожарна безопасност и защита на населението Николай Вълчев заяви, че в лицето на министър Петков е срещнал разбирането и съдействието на държавата и му подари пожарникарска каска,която министърът веднага подари на малкия Мирослав.