Той споделя за инициативата си - повече плажове, достъпни за трудноподвижни хора
Той е цветен, забавен, интелигентен и обича абсурдите в живота. Румен Бахов. Журналистът, който няма как да не познавате и да не запомните от първия момент, в който го видите на екран.

Човекът, който съвсем не на шега разказва за плановете си да се кандидатира за…президент. В подкаста “30 години NOVA” ще видите Румен Бахов да говори за себе си, телевизията и дори показва плаката, който вече е използвал в две фалшиви предизборни кампании за свои репортажи. Плакат, който, по думите му, ще използва отново съвсем скоро.

А извън шегите, ще чуете за една от най-впечатляващите инициативи на Румен Бахов – тази за повече плажове, достъпни за трудноподвижни хора, която реализира с помощта на екипа на „Здравей България”.

„Най-накрая българското Черноморие има плаж, който хората с двигателни проблеми ще имат възможността да посещават. Те ще могат да влизат в морето с помощта на специализирани колички, да се радват на водата, на слънцето, като всички останали хора”, уточнява Бахов.

Той добавя, че инициативата е тръгнала от момче с двигателен проблем, което го е потърсило, за да му разкаже за проблемите, с които се среща в ежедневието си. Момчето се казва Калоян и живее като затворник в своя дом, защото денивелацията на мястото, където живее не му позволява да напуска дома си. „Почти щях да се разплача, когато бяхме на брега на морето и Калоян ми каза, че това е голямата му мечта – и той да пипне морето”, казва Румен Бахов.

Споделя и че тези негови герои го разчувстват често. Той допълва, че NOVA телевизия е много силно оръжие, което върши много полезни неща.

Новите епизоди на подкаста „30 години NOVA” следете всеки вторник и четвъртък от 12:00 ч. в YouTube канала „Публицистиката на NOVA” и VBOX7.