/ БГНЕС
Драматургът Константин Илиев с награда за цялостен принос към театралното изкуство
Награда за цялостен принос към театралното изкуство "Аскеер 2017" получава драматургът Константин Илиев. Това обявиха от фондация "А'Аскеер".
 
За най-добро представление са номинирани "Богът на касапницата" на Народен театър "Иван Вазов", "Великденско вино" на театър "Възраждане", и "Еквус" на младежки театър "Николай Бинев".
 
Номиниранa за водеща женска роля e Александра Василева за ролята на Анет Рей в "Богът на касапницата" от Ясмина Реза, постановка Антон Угринов, в Народен театър "Иван Вазов". Номинирана е и Меглена Караламбова за ролята на Майката в "Разговори с мама". Третата номинирана е Радена Вълканова за ролята на Вероник Улие в "Богът на касапницата".
 
За водеща мъжка роля е номиниран Владимир Карамазов за ролята на Ален Рей в "Богът на касапницата", Иван Юруков за ролята на Найден в "Майстори" и Свежен Младенов за ролята на поп Кръстьо във "Великденско вино".
 

БГНЕС


Награда за цялостен принос към театралното изкуство "Аскеер 2017" получава големият български драматург Константин Илиев, обяви председателят на фондацията Милен Миланов.
 
Традиционно връчването на наградите "Аскеер" ще се проведе в Деня на българската просвета и култура 24 май.