Рали Вида бе възобновено след 18 години прекъсване
Рали Вида бе възобновено след 18 години прекъсване / netinfo
Точно в 17 часа бе даден стартът на Рали „Вида” при крепостта “Баба Вида”. В надпреварата има осем скоростни отсечки, включително два супер специални етапа, за които е изградено специално трасе в района на парка „Нора Пизанти” .

Състезанието е с обща дължина 316,19 км, от които 91,42 км специални етапи. Трасето е атрактивно, особено отсечките около село Орешец и Белоградчик, които позволяват на зрителите да наблюдават пилотите в продължение на няколко километра, заради особения релеф на терена.

Възроденото състезание ще се проведе по оригиналния маршрут на последното проведено рали "Вида" през 1989 година. През 2007 г. в трасето му е включен и първият истински супер специален етап в България, с който ще започне и завърши надпреварата. Той ще се проведе на предварително изградено трасе по подобие на надпреварата на най-добрите пилоти в България.

Участниците стартират по двама и ще карат по едно и също паралелно трасе, разминавайки се чрез тунел. Това е изключителна атракция за публиката, която може да наблюдава скоростната битка от старта до финала и да вижда разликите в уменията на пилотите в реално време.

По време на рали "Вида" организаторите ще проведат благотворителна акция и помощ на "Дом за медикосоциални грижи за деца" в град Видин. По време на двата супер специални етапа ще се продават тениски и шапки с логото на 20-то юбилейно автомобилно състезание, приходите, от които ще бъдат дарени на дома. В рали „Вида” участват 22 автомобила.

Финалът ще е утре на градския площад “Бдинци” в 17.30.

Други новини от Враца