Яслите в кв. Овча купел ще работят отново
Яслите в кв. Овча купел ще работят отново / снимка: Sofia Photo Agency

От 17 май двете яслени групи в столичните детски заведения „Сребърни звънчета” и „Детелина” отново ще работят, съобщи за Дарик радио директорът на дирекция „Здравеопазване” към Столичната община д-р Нели Нешева. Двете групи бяха закрити за един ден, заради подадените молби за напускане на 9 души от медицинския персонал.

„Осем от общо деветте медицински сестри, които преди месец са подали молба за напускане, се връщат на работа в двете детски заведения”, съобщи д-р Нешева. „Двете групи бяха затворени, но сестрите бяха в Общината, където аз имах среща с кмета, говорихме с тях и се стигна до споразумение, обяснихме им по-подробно, че това, което искат – дофинансиране от местни данъци и такси, не може да стане толкова бързо, но другите пари, които вече са определени, ще могат да ги получат до края на май или най-късно на 7 юни, заедно с аванса, който получават”, обясни д-р Нели Нешева.

Столичната община очаква потвърждение за среща с представители на здравното и финансовото министерство по повод промяна в министерско постановление, която ще направи възможно увеличаването на заплатите на медицинския персонал с общински средства.