Първият национален поход в борбата срещу рака на гърдата
Първият национален поход в борбата срещу рака на гърдата / снимкa: Sofia Photo Agency

11 000 българи от 20 града се включиха в Първия национален поход в борбата срещу рака на гърдата, организиран от AVON. В София се включиха 3118 столичани и някои от най-известните и обичани български звезди, подкрепящи инициативата – Цветана Манева и Мария Гроздева, както и Силвия Лулчева, Ива Екимова, Гергана Гунчева, Лилана, Биляна Петринска и др. Походът премина по традиционния си маршрут от Народния театър„Иван Вазов" по ул.„Княз Александър Батенберг",, бул."Цар Освободител" и бул. „Витоша".

Пред статуята на София бе предвидена и специална изненада - във въздуха над женския символ на столицата бяха пуснати розови балони, символ на десетките хиляди жени, на които кампанията е успяла да помогне. На финалната точка на Похода срещу рака на гърдата пред Националния дворец на културата се състоя традиционният благотворителен концерт, в който взеха участие Маргарита Хранова, Деси Добрева, Графа, Нора от Music Idol, Алфредо Торес и Марияна Попова.

Организаторите на кампанията AVON България обявиха, че ще дарят 3200 допълнителни профилактични прегледа на жени в нужда в гр. София. Начините и телефони за записване търсете в сайта на кампанията otlubov.com от 10-ти октомври, там ще откриете и график за допълнителните 1000 прегледа, които стартират на 29-ти септември в градове, в които мобилните машини не са оперирали: Тетевен, Севлиево, Елена, Луковит, Червен бряг.

Само за периода на първия национален поход от продажба на благотворителни продукти бяха набрани 4416 лева .През тази година в даренията са се включили над 150 хиляди души.