Първанов поздрави медалистите от олимпиадата по информатика
Първанов поздрави медалистите от олимпиадата по информатика / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Първанов призова медалистите от олимпиадата по информатика да не забравят България
32106
Първанов призова медалистите от олимпиадата по информатика да не забравят България
  • Първанов призова медалистите от олимпиадата по информатика да не забравят България

Президентът Георги Първанов призова четиримата медалисти от XXII-та Международната олимпиада по информатика да не забравят родината си, когато продължат образованието си в чужбина. Това стана по време на среща с българските медалисти и техните преподаватели.

Първанов припомни, че златният медалист Румен Христов е носител на наградата „Джон Атанасов". Според него успехите на Румен са един от малкото случаи, в които някой е признат и награден първо у нас, а после в чужбина.

Ето какво каза президентът на медалистите Румен Христов, Антон Анастасов и Михаил Ковачев, които се завърнаха в България с два златни, един сребърен и един бронзов медал от олимпиадата по информатика в Канада.

„Искрено се радвам за всички вас. Разбирам, че сега сте на границата на нов избор, даже някои от вас са го направили. Искам да пожелая успех в онова, което ви предстои по-нататък в получаването на нова по-висока степен на образование и обучение, да изразя надежда, че няма да забравите България дори онези от вас, които ще се образоват навън, че ще имат своя мост, че ще изграждат моста с България".

Първанов поздрави медалистите от олимпиадата по информатика
netinfo