Първанов направи копка за туристически център на Перперикон
Първанов направи копка за туристически център на Перперикон / снимка: БГНЕС
Първанов направи копка за туристически център на Перперикон
20594
Първанов направи копка за туристически център на Перперикон
  • Първанов направи копка за туристически център на Перперикон

Президентът Георги Първанов направи първа копка на туристическия център на Перперикон, който ще бъде изграден по програма ФАР-Трансгранично сътрудничество. За тази цел са предвидени 2,45 млн. евро.

„Перперикон е един от символите на нашата древна история”, каза пред стотиците събрали се граждани държавният глава. По думите му за последните девет години държавата е вложила 10 млн. лева за археологическия комплекс, изразходвани за реставрация, консервация и инфраструктура. „Става дума за една нова културна политика на държавата във взаимодействие с всички институции и бизнес”, заяви Първанов.

Той изрази удовлетворението си, че не се налага да говори за избори в този ден, но в същото време вижда политици от целия политически спектър, което означава, че каквото и да стане тази културна политика на държавата ще продължи.

Първата копка на туристическия център Първанов направи в рамките на откриващия се днес международен фестивал „Перперикон 2009”, който се провежда под патронажа на държавния глава.