Психолог ще консултира жени в менопауза
Психолог ще консултира жени в менопауза / netinfo
20 лева ще струва консултацията с психолог, 8 лева ще е цената на измерването на костната плътност в първия в страната център за профилактика и диагностика на заболяванията, свързани с менопаузата в доболничната помощ. Това съобщи управителят на Диагностично-консултативен център-2 д-р Янка Столинова, където се помещава центърът.

Двете дейности не се заплащат от Здравната каса, тъй като за тях няма сключен договор. 123 000 лв. струва на общинския бюджет ремонтът и обзавеждането на новото звено, 292 000 лв. е стойността на апаратурата, закупена също от общината.

Центърът разполага с мамограф, остеоденситометър (апаратура за измерване на костната плътност) и ехограф. В него има осем специализирани кабинета, обособени в отделно крило, в които ще работят шест лекари-специалисти, сред които за пръв път в страната и психолог.

В подходяща среда жените над 40-годишна възраст ще получават компетентна медицинска консултация. Първоначално центърът ще работи от 11 до 19 часа, като по-късно ще премине на пълен работен ден. Пациентите ще бъдат обслужвани с направление по договор с Регионалната здравно-осигурителна каса.

Други новини от Пловдив