Прокуристът на „Екобулпак” даде интервю за Chicago Tribune
Прокуристът на „Екобулпак” даде интервю за Chicago Tribune / снимка: Sofia Photo Agency

Прокуристът на „ЕкобулпакМилен Димитров даде едночасово интервю за авторитетния американски всекидневник «Чикаго Трибюн». В него той представи дейността на организацията, развитието на разделното събиране в страната, а също така изтъкна предимствата за инвестиции в България.

Екип на «Чикаго Трибюн», начело с журналиста Джошуа Зипкин, в момента е в България и подготвя икономически доклад за нашата страна, който ще бъде публикуван в САЩ през февруари 2009 г. Документът има за цел да информира читателите на вестника за инвестиционните възможности, които предлага България, както и да подобри осведомеността на американците за страната ни. Вестникът е един от «най-старите» американски ежедневници, създаден през 1847 г. Читателите му са над 3 млн., като 54% от тях са с мениджърски позиции.

Докладът ще бъде разпространяван от Българската агенция за инвестиции до всички заинтересовани чуждестранни инвеститори. В основата на анализа за страната са интервюта, които г-н Зипкин провежда с представители на водещи български компании.

„Екобулпак” е една от водещите организации за разделно събиране на отпадъци в България, която беше създадена през 2004 г. През изминалите години благодарение на професионализма и работата на екипа, „Екобулпак” се превърна в най-голямата организация по оползотворяване, ползваща се с доверието на 3 700 фирми - производители и вносители, пускащи на българския пазар опаковани стоки.