Проблемите на децата са от особен интерес за принц Едуард и съпругата му Софи
Проблемите на децата са от особен интерес за принц Едуард и съпругата му Софи / Gulliver/Getty Images
Проблемите на децата са от особен интерес за принц Едуард и съпругата му Софи
64914
Проблемите на децата са от особен интерес за принц Едуард и съпругата му Софи
  • Проблемите на децата са от особен интерес за принц Едуард и съпругата му Софи

Негово кралско височество принц Едуард - граф на Уесекс, и съпругата му Софи ще бъдат на официално посещение в България на 23 и 24 юни тази година. Кралското семейство ще се запознае с дейността на наши неправителствени организации, които ще представят своите постижения, свързани с благотворителността и социално-ориентираната дейност, стана ясно на пресконференция на посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън по повод на предстоящата визита.

Принц Едуард и съпругата му Софи пристигат в България по покана на посолството на Великобритания у нас.

На 24 юни кралското семейство ще посети Центъра за обществена подкрепа „ Св. София", където екип ще представи услугите, които центърът предлага за деца и семейства в риск. Представителят на фондация „ За нашите деца" Мария Шалапатова заяви, че ще акцентират върху развитието на децата с увреждания.

„Екипът на нашата фондация, заедно с екипа на болницата, ще демонстрират как на практика се случва тази медико-социална дейност, която подкрепя родителите тогава, когато те се изправят пред непреодолими пречки в отглеждането на новороденото дете, и как тази подкрепа им дава една реална алтернатива. Дава им нужната подкрепа те да задържат детето при себе си, а де не го оставят на грижите на държавата".

Официалните гости ще присъстват на прощапулника на малкия Сашко, който се ражда с диагноза синдром на Даун, но благодарение на активна рехабилитация и грижата на специалисти от фондация „ За нашите деца" вече ходи без чужда помощ.