„Принципът на Крум” - световна премиера в Разград
„Принципът на Крум” - световна премиера в Разград / снимки: DarikNews.bg, Разград

Текст на един от най-четените съвременни български автори Калин Терзийски за пръв път се поставя на сцена. „Принципът на Крум” е писан специално за театъра в Разград, сценичната адаптация заедно с автора извършва Рада Абрашева.

Комедия с елементи на гротеска, определи жанрово пиесата Абрашева. По думите й актьорите от Разград са се справили блестящо в ролите си.

На сцената, на която има по-малка сцена и разказвач пред нея, се редуват моменти от живота на хан Крум Страшни, който в комедията е мъж под чехъл, със сцени от живота през 21 век на рекламиста Крум от „България” ЕООД, също мъж, който трудно взема решения сам. Общо между двамата Крумовци е и проклятието на алкохола - в единия случай под формата за забраната да се употребява, а в другия - като нелегален внос на промишлен спирт, който трябва да се рекламира като квалититетна напитка. Разказвачът всъщност е режисьор, който търси финансиране на постановката от продуцент в публиката.

Премиерата е в петък - 1 февруари, от 19.00 ч. в Драматичен театър „Антон Страшимиров”-Разград, в главната роля е Яни Йозов, участват още Детелина Стойчева, Марияна Бранкованова, Александър Бориславов, Николай Сяров, Веселин Борисов, Евгени Стефанов, Ани Цветкова. Сценографията е на Теодор Даскалов.

Принципът на Крум  световна премиера в Разград
netinfo

Принципът на Крум  световна премиера в Разград
netinfo