Президентът посреща 300 абитуриенти сираци
Президентът посреща 300 абитуриенти сираци / снимка: DarikNews

Президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал за деца, лишени от родителска грижа, който президентската институция организира всяка година.

Балът трябваше да е на 28 май, но бе отложен заради  трагичния инцидент край Ямбол. Гости на президента и съпругата му в Дом 2 на резиденция  "Бояна" ще бъдат 175 момчета и 128 момичета, от 59 специализирани институции.

308 500 лева са осигурени за трудова реализация на младежите. Средствата ще позволят до края на тази година над 260 младежи да се обучат и придобият професионална квалификация, да стажуват и да започнат постоянна работа. Новото през тази година е, че трудовата и образователна борса ще се организира през цялата година, а през последната година от обучението на младежите ще се провежда и в домовете.  Очаква се по време на борсата на младежите да бъдат предложени близо 200 работни места. На нея със свои щандове ще присъстват най-големите работодателски съюзи и организации, експерти от МО, 27 висши училища и колежи.