Представят книга за Васил Левски и сборник историко-географски статии
Представят книга за Васил Левски и сборник историко-географски статии / netinfo

Две книги, издадени по съвместен българо-руски проект на Славянска литературна и артистична академия и Генералното консулство на Руската федерация във Варна, ще бъдат представени днес в Сливен. Едната книга – „България – Русия", е сборник историко-географски статии, а другата е романизирана биография на Васил Левски от вече покойния писател Константин Дуфев.

Представянето им ще бъде направено от руския генерален консул Анатолий Шчелкунов и поетесата Елка Няголова – председател на академията в областната администрация. Провеждащият се в цялата страна маратон с цел популяризирането на двете книги е по инициатива на Славянска литературна и артистична академия и Генералното консулство на Руската федерация във Варна и е от поредицата инициативи, посветени на 130-годишнината от освобождението на България.

На представянето в Сливен са поканени представители на четирите общини от областта, активисти на Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД, представители на областния и общински съвети на ветераните от войните, училища, музеи, читалища, библиотеки и други културни институции.

Новини от Сливен