Поставят камери при входа и изхода на Пазарджик
Поставят камери при входа и изхода на Пазарджик / netinfo

Община Пазарджик и полицията в града подписаха рамков договор за сътрудничество, в който като приоритети са посочени поставянето на охранителни камери на големите входно-изходни артерии, в центъра на града и в училищата и прилагане на мерки за намаляване на шума в ромските квартали.

Договорът е част от дългосрочната национална програма „Полицията близо до хората“ за сътрудничество на общината с полицията, при която основен приоритет ще бъде опазването на живота и имуществото на гражданите, заяви кметът Тодор Попов.

Част от тази програма е и работата на назначената със заповед на кмета на общината Местна комисия за обществен ред и сигурност. В състава на комисията влизат представители на община Пазарджик, Районното полицейско управление, Пожарната, Затвора, „Радио СОТ“, Държавното лесничейство и фондациите „Напредък“ и „Бъдеще“.

Ангажиментите на страните са разпределени в работни карти за подготовка на програми в помощ на родителите във връзка с детската агресивност и за работа с деца, извършили нарушения.

Една от целите ще е и подобряване на инженеринговата инфраструктура и пътна сигнализация.

Други новини от Пловдив