5-годишната Гери е болна от тежко онкологично заболяване и шанс за живота й може да има само извън България. Парите, нужни за лечението й, са 600 хиляди евро, които са непосилни за семейството й. До момента събраните пари са 450 хиляди лева, предава NOVA.

Хората с големи сърца: За да спаси дете, младеж купи плюшено мече за 500 лева

Историята на Гери вече познават всички. Детството й спира миналата Коледа, когато тя е едва на 4 години. Тази година тя си иска детството обратно и като всяко малко момиче чака коледния си подарък. Болестта на Гери е принудила и майка й да вярва в чудеса. Затова тази Коледа тя също е написала писмо до стареца.

А докато Гери чака състоянието й се влошава и болките стават все по-чести и мъчителни.

Докато детето чака, Фонда за лечение на деца вече получи оферта от клиниката в Кьолн. Там само първата част от лечението може да стигне до 250 хиляди евро. Решението за случая на Гери най-вероятно ще е факт до дни. Но това е едва е само началото. Защото първата част на лечението надали ще е достатъчна.

Професор Христозова е сред първите, които се сблъсква с диагнозата на момиченцето - злокачествен невробластом. Спечелила е стотици битки в борбата с рака при деца, не губи надежда, че и този път ще успее.

За втората част на лечението на детето майката ще трябва да плати сама - непосилната сума от 350 000 евро. За две седмици хиляди хора подадоха ръка на малката Гери и дариха пари. Но 250 000 лева още недостигат.

Едно прекрасно детенце се нуждае от помощта ви, за да продължи да живее

Подкрепата за Гери идва от коледни базари, кутии, поставени на различни места в страната и дори от Стилян Петров и фондацията му. Футболистът е подписал своя тениска, която вече е на търг, за да помогне. Всички вярват в Гери и в чудото, което я очаква тази Коледа.

Ако искате да помогнете на Гери:

Дарителскa сметкa в лева:

IBAN: BG59STSA93000024022242
BIC: STSABGSF
Tитуляр: Камелия Георгиева Младенова (майка на Гери)

Мейлът към PayPal сметката e: mladenovakameliya@gmail.com

След решението на фонда дали да помогне, семейството ще има право да разкрие и DMS номер.

Източник: nova.bg