Помощ получиха близките на загиналите в Лиеж българи
Помощ получиха близките на загиналите в Лиеж българи / Община Търговище

Два кубически метра дърва за огрев, пакети с храна и консерви получиха близките на загиналите в Лиеж от село Пробуда. Помощта бе доставена с транспорт на Община Търговище след среща на кмета д-р Красимир Мирев с почерненото семейство. Дървата са осигурени от местната администрация и при необходимост ще бъдат доставени още количества, информират от там. Хранителните продукти са дарение от БЧК.

Съпругата на загиналия Сергей - Биляна, с трите им сина, снахата и седеммесечното внуче Андрея живеят в края на село Пробуда. Жената благодари за помощта, но по думите й единственото, което иска, е да се върнат живи мъжът й, дъщерята, зетят и другият син. По официална информация обаче те са загинали. Не беше потвърдено със сигурност единствено за сина й, за когото също се предполага, че е сред жертвите в Лиеж.

Кметът на Търговище д-р Мирев, който е на заседание на Комитета на регионите в Брюксел, има уговорена среща с българския посланик в Белгия за търсене на съдействие при транспортирането на телата до София, информират още от местната администрация. Ако това стане, останалите разноски по погребенията - от София до Пробуда - ще бъдат поети от Община Търговище.

Други новини от Шумен