Политик на 2016 г. е Румен Радев
Политик на 2016 г. е Румен Радев / Дарик радио
Политик на 2016 г. е Румен Радев
91721
Политик на 2016 г. е Румен Радев
  • Политик на 2016 г. е Румен Радев

Новоизбраният президент Румен Радев е политикът на 2016-та година в традиционната класация на Дарик радио. Заради смелото си решение да влезе в политиката и категоричната победа на президентските избори Румен Радев спечели сред 23 номинирани политици.

Дарик радио посочва за "Политик на годината" хора, които значително са повлияли на политиката и историята в годината. На същия принцип Дарик радио посочи и събитието на 2016-а - "Неочакваният избор", какъвто направиха хората във Великобритания с Брекзита и гражданите на САЩ с избора на Доналд Тръмп за президент.

На церемонията за връчването на отличието „Политик на годината" на избрания за президент Румен Радев, присъства и действащият държавен глава Росен Плевнелиев.

„Уважаеми господа президенти", обърна се към тях собственикът на Дарик радио Радосвет Радев и продължи: „Политик на 2016 година е Румен Радев. Предполагам, че е ясно, че политическата победа през тази година общо взето ни направи много лесен избора. Искам да благодаря изключително много на президента Плевнелиев за конструктивното и човешко желание да бъде гост на церемонията, в която ген. Радев за първи път става „Политик на годината", защото аз смятам, че това е и символното, и метафората на управлението на българския държавен глава. Както господин Плевнелиев е бил президент на всички българи, включително на ген. Радев, сега ген. Радев става президент на всички, включително на господин Плевнелиев".

Политик на 2016 г е Румен Радев
netinfo

Водещият на обзорното предаване „Годината" на Дарик, в което се обявяват политикът и събитието на последните дванадесет месеца, Кирил Вълчев напомни, че президентът Плевнелиев е бил два пъти „Политик на годината" - през 2011-а и 2012 година. „Бяхме му обещали, че третата номинация ще бъде, когато спечели втори мандат. Тази възможност остава, разбира се, ако се кандидатира отново", каза Кирил Вълчев.

От своя страна Румен Радев благодари за огромното признание. „За мен то е повече задължение - да работя за просперираща България", каза новоизбраният държавен глава. Той благодари за присъствието на церемонията на президента Плевнелиев, в което видя особен знак за приемственост, която по думите на Румен Радев често липсва в родната политика.

Политик на 2016 г е Румен Радев
netinfo