Почина легендарният руски артист Кирил Лавров
Почина легендарният руски артист Кирил Лавров / netinfo
Легендарният руски артист от театъра и киното Кирил Лавров почина тази сутрин на 82-годишна възраст в Санкт Петербург, съобщиха от театъра “Товстоногов”.

Погребението на Кирил Лавров ще бъде в неделя, 29 април в Санкт Петербург. Актьорът и режисьор Лавров, който до април беше художествен директор на театъра “Товстоногов”, боледуваше тежко в последно време, съобщава ИТАР-ТАСС. През септември 2006 г. Кирил Лавров беше приет в сърдечносъдовата хирургия на Военномедицинската академия в Санкт Петербург, откъдето беше изписан на 13 октомври миналата година.

Кирил Лавров почина само месец слез смъртта на друг прословут руски актьор Михаил Улянов (26 март т.г.). Двамата работиха заедно по екранизацията на романа на Достоевски “Братя Карамазови”. Кирил Лавров е бил доброволец през Втората световна война. Театралната си кариера започва в Киев през 1950 г. От 1995 г. е в трупата на театъра “Товстоногов”, а след смъртта на Георги Товстоногов през 1989 г.

Лавров стана художествен ръководител на театъра. Кирил Лавров има над 60 роли в киното и театъра. Започва да се снима в киното през 1956 г., но 1964 г. е преломната в кариерата му, когато се снима във филма “Живи и мъртви” по романа на Константин Симонов.