Костенурката, която погълна 915 монети и бе оперирана по спешност в началото на месеца, се е споминала от отравяне на кръвта, съобщиха световните агенции.

Състоянието на животното започна да се усложнява преди една седмица. Ветеринарите бяха принудени да подложат зелената морска костенурка с прякор Банка на втора операция, тъй като част от чревната система на животното престанала да функционира.

Тайландска костенурка погълнала 5 кг монети (СНИМКИ/ВИДЕО)

"За жалост всички наши усилия се оказаха напразни", заяви ветеринарката Нантарика Чансуе, провела хирургичните намеси.

25-годишната Омсин, каквото е тайландското име на животното, получи прозвището Банка, тъй като е действала като спестовна касичка. Тя се натъпкала с монетите, хвърляни за късмет от туристите в езерце, разположено на 175 километра югоизточно от столицата Банкок. Общото тегло на извадените монети беше около 5 килограма и те бяха започнали да напукват черупката на земноводното, припомня БТА.

Вижте повече тук

Миналия месец ветеринарните лекари от университета в Банкок поискаха да изпратят Омсин в болница за преглед, тъй като тя плувала настрани, без да използва левия си крак.

Нантарика Чансуе извади оперативно монетите от тялото на животното на 6 март. Докторите казаха, че, след като са извадили монетите една по една, костенурката започнала да диша по-добре.

Но по време на преглед в събота се установи, че Банка има проблеми с червата и се наложила втора операция. В пост във Facebook ветеринарката съобщи, че Банка не се е събудила след втората операция.

"Направихме всичко възможно, но не беше достатъчно. Благодаря, че бяхме приятели, Банка! Почивай в мир!", написа д-р Нантарика Чансуе във Facebook.
 

ออมสินจากไปแล้ว.... ทุกคนช่วยกันอย่างเต็มท่ี แต่ไม่สามารถยื้อชีวิตเธอไว้ได้... เดือนกว่าท่ีผ่านมา เรากลายเป็นเพื่อนท่ีนึ...

Публикувахте от Nantarika Chansue в 21 март 2017 г.