Плаващите кейове на Кристо станаха жертва на успеха си
Плаващите кейове на Кристо станаха жертва на успеха си / БГНЕС, архив

Арт инсталацията "Плаващите кейове" на Кристо върху италианското езеро Изео стана жертва на успеха си. За по-малко от 5 дни е приела 270 000 посетители и това довело до преждевременното й изхабяване, предаде Франс прес.

Затова властите обмислят възможността да се забранят нощните посещения.

Ходенето по вода става възможно (ВИДЕО/СНИМКИ)

Предвиждаше се до арт инсталацията, която приема посетители от събота, да има достъп както денем, така и нощем до 3 юли. Големият брой посетители обаче може да промени нещата.

"Проучваме възможността да бъдат забранени посещенията от полунощ до 6 ч. сутринта", заяви префектът на провинцията Валерио Валенти.

"Причината за това е, че арт инсталацията е на път да се изхаби по-бързо от очакваното - авторът й предвиждаше подобно изхабяване по средата на времетраенето на представянето й. Освен това кметът на Монте Изола има изисквания, които са свързани с общественото здравеопазване и почистването на острова, но не са гарантирани в резултат на непрестанния поток от посетители", добави той.

За да се осигури поддържането на арт инсталацията, достъпът до нея в петък от полунощ до 07:30 ч. сутринта ще бъде забранен.

Източник: БТА