Пим-Пам празнува 30-годишен юбилей
Пим-Пам празнува 30-годишен юбилей / netinfo

Детската музикална студия „Пим-Пам" навършва 30 години и въпреки това не остарява. Малките певци и нейният създател, композиторът Борис Карадимчев, ще отпразнуват своя юбилей на 29 ноември в предаването „В неделя с...", което ще бъде излъчено на 3 януари 2010 г. по БНТ.

В Зала 2 на НДК, където ще тече купонът, ще се съберат не само настоящите певци, но и много от техните каки и батковци, лели и чичовци, майки, бащи - всички, чието детство е преминало с песните на „Пим-Пам". Звезди от величината на Васил Найденов, Тодор Колев, Орлин Павлов и Ути Бъчваров ще се присъединят към пеещите „Честит рожден ден" и ще се наредят за парче от празничната торта.

Специален гост на водещия на предаването „В неделя с..." Димитър Цонев ще бъде композиторът Борис Карадимчев, който наред с филмовата, театрална и симфонична музика, продължава да общува с детето в себе си и вече три десетилетия създава и любими детски песни. Заедно с него и с „Пим-Пам" ще си припомним някои от незабравимите български песни, запечатали се в сърцата на няколко поколения и вечни хитове на детския състав - „Бяла тишина", „Робинзон Крузо", „Да бъдем различни", „Има светлина" и др.

Първият български космонавт Георги Иванов също ще бъде сред гостите на юбилея, тъй като неговото име е свързано с малко познатата и любопитна история за измислянето на името на „Пим-Пам".

"ПимПам" празнува 30годишен юбилей
netinfo