Продължава дарителската вълна за медиците за борбата с коронавируса - вече не само у нас, но и за съседите ни. Депутатът от ДПС Делян Пеевски прекрачи и българо-македонската граница с голямо дарение за хората, които се борят на първа линия с коронавируса в Северна Македония.

Пеевски дари предпазни облекла и консумативи на стойност 122 000 лева и продължава да води класацията като най-голям дарител. До момента народният представител е предоставил безвъзмездно в помощ на болници и нуждаещи се в цялата страна дарения за близо 4 милиона лева.

Проф. Костадин Ангелов: Най-големият дарител на "Александровска" е Делян Пеевски

Продължават да даряват и много български фирми. Веригата за детски играчки ХИПОЛЕНД дарява за клиниката по Детска хирургия на Пирогов 30 000 лева. Решението е да се подпомогне и педиатричната клиника.

Интернешънъл Асет Банк АД пък направи дарение на стойност 10 хиляди лева на Военномедицинска академия. Средствата са предназначени за покупката на 200 PCR теста за диагностика за COVID-19.

TITAN “Златна Панега Цимент“ АД дарява на болницата в Плевен нов модерен анестезиологичен апарат. Той може да се използва като дихателен респиратор при лечението на пациенти с COVID-19. 184 хиляди лева са събраните до момента средства от „Българския лекарски съюз” в кампанията „За героите в бяло”. Освен това има и дарения като предпазни маски, очила и защитни облекла, които се препращат към медици в цялата страна.