Параскева Джукелова разказва модерна приказка за любовта
Параскева Джукелова разказва модерна приказка за любовта / снимка: Sofia Photo Agency
Параскева Джукелова, Филип Аврамов и магът Астор разказват модерна приказка за силата на любовта в спектакъла "Завинаги … и още един ден" от Милорад Павич, сценичен вариант, постановка и музикална среда на Красимир Ранков. Представлението на Родопския драматичен театър в Смолян е тази вечер в Младежкия театър в София.

Авторът премахва ограничението на време и място и сътворява нов свят – от минало и бъдеще, фантазия и реалност, миг и вечност. Спектакълът може да бъде наречен "кутия за игра", той е своеобразен разказ за това какво е любовта – като балсам, като изцеление на раните от стари конфликти и исторически противоречия, смята режисьорът.

В актьорския екип са също Месуре Сюлейман от Държавния театър в Анкара, възпитаничка на НАТФИЗ, Светлана Мановска, Искра Йосифова, Юлиян Балахуров, Иван Пасков. Те играят типажи от различни етноси, възрасти и родове, чиито връзки преливат в различните времена и събития и водят нишката, свързваща миналото, настоящето и бъдещето на хората от Балканите. /БТА/