Панаирът на книгата в София
Панаирът на книгата в София / снимкa: Sofia Photo Agency

125 български издатели и осем чуждестранни изложители ще вземат участие в тазгодишния 28-ми Софийски международен панаир на книгата, организиран от Асоциация „Българска книга". Той ще се проведе от 2 до 6 декември в Националния дворец на културата.

Панаирът ще бъде съпътстван от над 30 културни събития и премиери на книги. В програмата са включени представянето на заглавия като „Досиетата проговориха" на Валентин Бояджиев, поредицата „Европейски романтизъм", „Уроци по грим и горчив шоколад" на Красимира Стоева, „Нуждая се от любовта ти. Истина ли е това" от Байрон Кейти и още много други. За панаира ще пристигнат и представители на европейската мрежа за литература и книги - „Триада". 

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на официалното откриване на 2 декември от 11.00 часа. На същата дата ще станат ясни и имената на носителите на наградата „Бронзов лъв", като тази година отличието се присъжда в две категории - „Най-добър издателски проект" и „Издателски проект с най-голяма обществена значимост".

Цената на билета за панаира е един лев.