Отлага се тазвечерният спектакъл на балет „Тодес”
Отлага се тазвечерният спектакъл на балет „Тодес” / снимка: DEGRIS

Спектакълът на балетТодес", който трябваше да се състои тази вечер в зала 1 на НДК, се отлага, информира БТА. Причината е, че артистите не могат да излетят от Москва поради лошите метеорологични условия. Купените билетите ще важат за утре без заверка.

Прочутият руски балет "Тодес" идва в България с нова програма - "New", която включва модернизирани руски народни танци, модерен балет, стил "вогинг", хореография по песни на Майкъл Джексън, съобщават организаторите от музикалната компания "Degris".

Новата програма носи огромен успех на танцьорите в Русия и по целия свят. Трупата на Алла Духова представя шоу, което с всяка изминала година става все по-зрелищно и ефектно, коментират познавачи.

Спектакълът преминава през цялата палитра на танцовото изкуство - от модернизирани руски народни танци, през модерен балет, до най-новия съвременен стил, наречен вогинг. Между акцентите в програмата е невероятният акробатичен танц със солист Александър Глебов, който е участвал в първия състав на световноизвестния балет и е един от първите му солисти. Красивият масов любовен танц, поставен върху една от най-популярните теми - "Аве Мария", също не оставя публиката безучастна, отбелязват организаторите.

Съвсем нова е специално изработената хореография, в която двама от солистите на "Тодес" участват и с вокално изпълнение.

Кулминацията на шоуто според екипа е танцът по микс от най-популярните песни на Майкъл Джексън. С това изпълнение артистите изразяват признателността си към краля на попмузиката, с когото неведнъж са работили.