Откриват паметник на габровската котка
Откриват паметник на габровската котка / DarikNews
Откриват паметник на габровската котка
27622
Откриват паметник на габровската котка
  • Откриват паметник на габровската котка

В Габрово откриват днес паметник на прочутата габровска котка. Веднага след това започва и първият урок по пестеливост, тъй като със заповед на кмета на Общината от днес се въвежда час по новата дисциплина във всички габровски училища.

Мечтата на габровци да имат паметник на прочутата си котка днес стана факт. Бронзовата скулптурата се намира в Дома на хумора и сатирата и е дарение от скулптора Георги Балабанов и д-р Тодор Шандурков, един от сценаристите на габровския карнавал. Тъй като е много находчива, габровската котка изпълнява желания, но само когато чуе звън на монета в своята касичка.

Тя е стъпила на пиедестал - дървена каца и печели от своята обаятелност и способности. Освен това котката говори, но какво? Ще разберете, ако дойдете в Габрово и пуснете монета.

След това в Дома на хумора започва и откритият урок по пестеливост. Учебната дисциплина е една от антикризисните мерки на правителството. Часът ще бъде задължителен за новата учебна година. Най-ниската оценка ще е пестеливец, а най-високата Габровец. Празничната програма за 1 април в Габрово и в Дома на хумора продължава през целия ден. Тя ще завърши със „Соаре по габровски". Гост на столицата на хумора днес е почетният консул на България в Източна Фландрия и Почетен гражданин на Габрово Вили Ван Импе.

Други новини от Габрово