Отбелязваме 50 години от Римските договори
Отбелязваме 50 години от Римските договори / netinfo

За отбелязване на 50-годишнината от подписването на Римските договори, с които се полага основата на Европейския съюз, представителството на Европейската комисия в България организира кръгла маса "Quo vadis, Европейски съюз?" от 10.30 часа в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски". В нея ще участват министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, ръководителят на Представителството на ЕК Майкъл Хъмфрис, германският посланик Михаел Гайер, заместник-директорът на Главна дирекция "Комуникации" на ЕК Панайотис Карвунис.

Сред събитията, с които се отбелязва годишнината, е и международната конференция "Заедно в Европа" с участието на преподаватели и студенти от България и балкански страни. Тя ще започне в 14 часа в хотел "Хилтън".

Представителството на ЕК организира също честването на "Пролет в Европа" в 14 часа в Информационния център на ЕС. Инициативата за шеста поредна година ще събере ученици от Националната асоциация на българските европейски клубове. Те заедно с Панайотис Карвунис, Майкъл Хъмфрис и заместник-министъра на образованието Екатерина Виткова ще дискутират темата "По-добро образование - по-добра Европа".