Осиновиха осакатеното куче Мима
Осиновиха осакатеното куче Мима / cнимкa: sxc.hu
Осиновиха осакатеното куче Мима
27579
Осиновиха осакатеното куче Мима
  • Осиновиха осакатеното куче Мима

Осакатеното куче Мима, на което неизвестен отсече и четирите крака, днес беше предадено на осиновителката си. За животното вече ще се грижи Виолета Добрева от Русе, председател на сдружението "Грижа и подслон за всеки".

Медицинска помощ на 5-годишната Мима ще бъде оказвана и от "Германо-българска помощ за животните", с чийто автомобил кучето отпътува за крайдунавския град.  Преди това дознател направи оглед на животното. Окръжният прокурор Милчо Генжов съобщи за Дарик, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство, извършено при условията на изключителен цинизъм и дързост.

Днес обаче се появи и версията, че е възможно кучето да не е обект на престъпление, а да е наранено от заложени капани.

Снимка на осакатеното животно обиколи печатните и телевизионни медии през последните дни. Неизвестен изверг отсече и четирите крака на кучето. Досега животното пазеше вила край Дряново, но след нападението беше предадено за осиновяване. Ще бъдат направени опити на животинката да бъдат поставени протези, които да й позволят отново да се изправи и движи сама.

Редица сигнали от читатели на DarikNews.bg пристигнаха и в редакцията с молба за ответна реакция. Те определят случилото се като „поредната жестокост, случваща се в нашата държава - деяние на нечий извратен, болен мозък". Според тях „такава постъпка не трябва да остане безнаказана. Това е сигурен акт на безкрайна нехуманност и заради нея едно живо същество страда".