Осигурени са средствата за лечението на Велко Кънев
Осигурени са средствата за лечението на Велко Кънев / www.nationaltheatre.bg

Необходимите средства за лечението на актьора Велко Кънев в Германия са предоставени на неговото семейство от Министерството на здравеопазването и от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Това съобщи съпругата на Велко Кънев - Дора Кънева. Тя благодари за отзивчивостта и навременната подкрепа.

Големият български актьор Bелко Кънев отново има проблеми със здравето. Болежките се обаждат две години след успешна операция от рак, която той претърпя в Германия. Тогава благодарение на "Здравен фонд", създаден от Съюза на артистите в България (САБ), бяха събрани средства за лечението му в чужбина. Големият ни актьор вече е заминал в Германия.

След Нова година Велко Кънев трябва да започне репетиции в главната роля в новата постановка "Смъртта на търговския пътник" от Артър Милър - една от великите роли в световния театър.

Други негови изключителни роли на театралната сцена са в "Двубой" от Иван Вазов, "Януари", "Опит за летене" и "Суматоха" от Йордан Радичков. Той се снима и в много филми - "Мъжки времена", "Оркестър без име", "Да обичаш на инат". Преди години участваше в комедийното шоу "НЛО".