Определиха 25-има достойни българи за 2008-а година
Определиха 25-има достойни българи за 2008-а година / снимкa: БГНЕС
Владимир Тодоров, който е председател на УС на Асоциацията на застрахованите и пострадалите от катастрофи, получи „Златен ритон", за подкрепата, която е оказал на хора претърпели пътни инциденти. Статуетката му бе връчена лично от премиерът Сергей Станишев по време на церемонията за връчването на наградите „Достойните българи" организирана и тази година от вестник 24 часа и БНТ 1. Сред номинираните за тази награда имаше и такива подпомогнали финансово крайно нуждаещи се и бедни хора, както и спасили човешки живот.

Полицаите от столично Осмо РПУ Виктор Янев и Георги Керенджиев бяха отличени за това, че са спасили момиче опитало се да се самоубие скачайки от 11-я етаж. Дамян Савов известен още като DJ Дамян бе награден заради това, че е спасил от удавяне малко дете във Варна. От своя страна той призова премиерът Станишев да се включи в кампания по надслов „Да извадим агресията от класните стаи 2009".

Сред наградените бе и бизнесменът Петър Христов от Велико Търново, който многократно подпомогна финансово семейството на Мануела Горсова, пострадала в катастрофата с Максим Ставийски. Бизнесменът дари повече от 200 000 лева и на детското отделение на МБАЛ-Велико Търново.

На провелата се церемония специални награди получиха и тези, които бяха направили номинациите за кампанията „Достойните българи".