Около 300 бебета ще се родят в новогодишната нощ
Около 300 бебета ще се родят в новогодишната нощ / снимка: Sofia Photo Agency
Около 300 бебета ще се родят в новогодишната нощ
24678
Около 300 бебета ще се родят в новогодишната нощ
  • Около 300 бебета ще се родят в новогодишната нощ

Около 300 бебета ще се родят през новогодишната нощ у нас. Това прогнозират от списание "Девет месеца", организатори на традиционната национална кампания "Бебе на годината". Сред тях ще бъдат избрани последното бебе, родено през 2009-та година, и първото българче, родено през новата 2010-та година. Според новия регламент на тазгодишната кампания първото и последното бебе на 2010-та година ще намерят не своя орисник, а своя приказник или човек, който ще им предаде от житейския си опит, като им разкаже своята приказка.

По традиция последното бебе, родено през тази година, ще бъде орисано от спортистката Румяна Нейкова. От 2010-та година бебетата ще се срещат със своите приказници - хората, които се осмелят да напишат приказка и чрез нея да помогнат на детето да изгради представата си за живота, обясни д-р Антония Григорова, главен редактор на списание "Девет месеца".

Д-р Антония Григорова: „Всеки, който пише приказка, разказва своята лична история. Той споделя нещата, които харесва, нещата, които го плашат, и приказката винаги трябва да завърши с намиране на изхода и с прекрасен край, т.е. с утвърждаване на героя. Смятаме, че точно от това имаме нужда всички ние като общество в този момент - да напишем своята лична приказка и да покажем изхода от ситуацията, в която се намираме".

От 0 часа на 31-ви декември до 24 часа на 1-ви януари можете да съобщите дата, час и минута на раждане на вашето бебе на телефон 0889 089 878 или 0876 181 114. Ако бебетата са близнаци, се съобщават данните за всеки от тях. Двете бебета-победители ще бъдат обявени на 5-ти януари.