Общественици от Сливен и Стара Загора посетиха Европарламента
Общественици от Сливен и Стара Загора посетиха Европарламента / netinfo

Група български младежи, журналисти и представители на местната власт и обществеността от Сливен и Стара Загора посетиха Европейския парламент на 28 и 29 март.

Това е първото организирано посещение от България в Европейския парламент. То бе по покана на евродепутата Евгени Кирилов. Групата посети и една от сградите на Европейската комисия и централата на Партията на европейските социалисти в Брюксел, където генералният секретар на ПЕС Филип Кордери представи проекта "Нова социална Европа".

По време на посещението си в Европейския парламент групата наблюдава пленарното заседание на парламента. На срещата Евгени Кирилов представи и приоритетите в дейността на Комисията по регионално развитие на парламента, на която българският евродепутат е първи заместник-председател. Обсъждаха се въпроси, свързани с интеграцията на новите страни членки на Европейския съюз, използването на структурните фондове и общите интереси, които присъединилите се през май 2004 г. и януари 2007 г. страни членки могат да защитават в рамките на ЕС.