Общата европейска езикова рамка излиза на български
Общата европейска езикова рамка излиза на български / netinfo

Общата европейска езикова рамка на Съвета на Европа, която е един от основните европейски документи, излиза на български език. Премиерата е на 13 декември по време на Панаира на книгата в НДК.

Документът се издава с партньорството на Отдела за езикова политика на Съвета на Европа в Страсбург и Министерството на образованието и науката на България. Оторизираните преводи и редакции са плод на няколкогодишен експертен труд на специалисти от БАН и български университети.

Рамката дефинира принципите, на които трябва да се основава езиковото обучение, както и разработването на продукти и услуги в тази сфера. Тя определя нивата на езикова компетентност, валидни в рамките на ЕС, и дава и точни критерии за тяхното определяне, особено необходими при подбора на кадри.

Документът е предназначен за всички, които се занимават професионално с чуждоезиково обучение, за държавни и образователни институции, за неправителствени организации, за специалистите по човешки ресурси в компаниите на територията на България.