Областният управител на Видин агитира за „Белоградчишки скали”
Областният управител на Видин агитира за „Белоградчишки скали” / снимка: Sofia Photo Agency

Областният управител на Видин Кръстьо Спасов активизира усилията си в подкрепа на единствената българска кандидатура в кампанията за определяне на новите Седем чудеса на света.

В качеството си на член на инициативен комитет „Природен феномен – Белоградчишки скали” Кръстьо Спасов изпрати 111 писма до областните управители в страната, кметовете на общини от Видинския регион, представители на държавни институции, неправителствени организации и граждански структури. Чрез тях областният управител търси съдействие за популяризиране на българската кандидатура и класирането й в челните места на онлайн допитването, което на първи етап ще продължи до 7 юли 2009 г. Кръстьо Спасов апелира за активно гласуване на интернет страниците www.new7wonders.com и www.belogradchik-bg.net.

„Обединявайки се в подкрепата си, ще фокусираме вниманието върху възможностите на Република България като привлекателна дестинация за туризъм и инвестиции, ще спомогнем за изграждането на положителния образ на страната ни пред света и ще разкрием нейната уникална природа”, подчертава Кръстьо Спасов. „Всеки българин у нас и в чужбина, който даде своя глас за природния шедьовър „Белоградчишки скали”, ще даде своя глас за България. Нека заедно да подкрепим българската номинация!”, гласи призивът на областния управител.

В момента природният феномен "Белоградчишки скали" е на трето място във временната световна класация.