Новините на Нова вече и в YouTube
Новините на Нова вече и в YouTube / netinfo

От началото на юни Новините на Нова имат официален канал в световната видеоплатформа YouTube. Така новинарска емисия вече е достъпна и за хората в чужбина и дава възможност на всеки, който желае да гледа Новините на Нова, и да получава актуална, достоверна и обективна информация за България и света, да го направи онлайн, от всяка една точка на света.

Сред предимствата на канала са: достъп от цял свят, разнообразни функции - споделяне, избор на конкретни теми или т.нар. плейлисти, които са изключително популярни сред потребителите на видео платформата. Те дават възможност на потребителите, освен емисиите, да проследяват и отделни теми, които представляват интерес за тях, като „Новини от България", „Водещи/Ексклузивни новини", „Престъпления и инциденти" и други. Ако желаете да получавате известия за публикувани новинарски емисии, ексклузивни новини и други, е необходимо да се абонирате за официалния канал, което е изключително лесно и бързо.

Водени от мотото "Свободни да виждаме истината", Новините на Нова разширяват своя обхват, за да дадат пълната и точна картина на важните теми от страната и света не само на българските зрители, но и на онлайн потребителите в цял свят.

Припомняме, че според данните на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер, Новините на Нова са били предпочитаният източник за актуална информация пред тези на bTV през месец май. Според тях централната емисия новини на Нова (с начален час 19:00 часа) привлича над 31,5% от зрителите в активна възраст в България (18-49), гледащи телевизия в този часови интервал, в този период, докато новините на втората в класацията медия отчита среден дял от 26,3%. Медията отчете и ръст от 31% в дела на зрителската аудитория на централната емисия новини, което е доказателство за непрекъснато увеличаващия се интерес и все по-голямото доверие, което Новините на Нова имат сред зрителите.